Et af de vigtigste elementer for din sundhed og dit velvære er søvn. Ofte er dårlig eller manglende søvn, årsagen til at du ikke taber dig, lider af elevatorvægt, ikke bygger muskelmasse, at du er stresset, at du lever et liv med smerter, eller at du fylder dig med sukker og fed mad.

Manglende søvn, kan sidestilles med at pisse i bukser for at holde varmen, når du forsøger at ændre din krop. Når folk opsøger mig, fordi de ikke har fået nogen resultater, er søvn næsten altid en af årsagerne og det er der en god forklaring på.

Når du sover skal kroppen igennem tre vigtige faser, som har betydning for hvordan din krop tager sig ud, når du ikke har en trevl på kroppen

Første fase fordøjer en god del af den mad du har spist sidst på dagen. Det er vigtigt at kroppen kan nedbryde at optage den mad du spiser, fordi det er brændstoffet som sikrer, at din krop restituerer og at din krop får den næring, som er nødvendig for at den fungerer som den skal. Fordøjelsen bliver påvirket negativt hvis du ikke sover ordentligt eller nok.

Anden fase her afgifter din krop. Din lever omsætter en masse gift stoffer mens du sover. Hvis din lever ikke fungerer ordentligt (om det skyldes manglende søvn, druk eller en lever dysfunktion), så har vi balladen. Din lever omsætter fedt, og fungerer den ikke ordentligt vil du have en nedsat fedtforbrænding. (Værre er det at den ikke afgifter din krop ordentligt, det skriver jeg om i et fremtidigt indlæg.)

Tredje fase af din søvn som har betydning. Foregår der to processor som påvirker dit spejlbillede. Det er her at kroppen opbygger muskelmasse og omsætter fedtceller til energi, som din krop skal bruge i løbet af dagen. Sover du ikke længe nok, når din krop aldrig ind i den her fase – og dine resultater bliver meget dårligere end de ellers ville blive, du bygger mindre muskel om forbrænder mindre fedt!

Sover du ikke ordentligt, og har problemer med vægten – så er søvnen noget som skal prioriteres. Et par dejlige bivirkninger af god søvn er et bedre liv, øget koncentrations evne og jeg garanterer dig for at du i alle facetter af dit liv fungerer bedre med nok søvn. Sov godt 🙂